Cel mai cunoscut joc de cărți la nivel internațional, pokerul, este disponibil în prezent inclusiv pe internet, pe platforme dedicate jocurilor de noroc. Există mai multe tipuri de poker, cu diverse reguli specifice, printre care se evidențiază Texas Hold’em, Omaha, Seven-Card Stud și Razz.

Cu mult timp în urmă, pokerul era jucat în mod curent și în cazinouri, dar popularitatea sa foarte mare a făcut ca jocul să reprezinte în sine o categorie de gambling. Astfel, au apărut cluburi de poker, turnee de poker și, desigur, platforme online specializate în jocul de poker.

Este uneori asimilat jocurilor de masă de cazinou (ruletă, blackjack, baccarat) datorită unor elemente comune. La „21”, există chiar un pariu special care presupune realizarea unei combinații de poker între cărțile jucătorului și cartea afișată de dealer – pereche, chintă sau trei de-un fel.

Totuși, nu întâmplător jocul de poker a ajuns să fie separat de alte jocuri de cazinou, căci există elemente care îl fac absolut special. Înainte de toate, se evidențiază principiul esențial de joc: jucătorii au șansa de a se confrunta direct, nu pariază împotriva unui dealer, așa cum se întâmplă la jocurile clasice de masă dintr-un cazinou terestru sau dintr-un cazinou pe internet.

Elementele interactive asimilate unei experiențe imersive sunt maxime la jocul de poker, contează nu doar fiecare decizie în joc, ci și confruntarea psihologică, modul în care se acționează pentru a încerca dominarea adversarilor și influențarea acestora, respectând desigur regulile stabilite și toate recomandările de fair-play.

Cel mai dinamic joc de noroc

Dacă pokerul este cel mai popular joc de cărți din lume, sloturile sunt cele mai populare jocuri de cazinou. Cele două tipuri de resurse de divertisment, asimilate categoriei gambling, se află însă la extreme în orice comparație. La poker ai posibilitatea de a evolua contra altor jucători și de a influența foarte mult parcursul jocului cu fiecare decizie și cu o fiecare gest. La păcănele, joci pasiv, pur și simplu te rezumi la partea de acționare a rotirilor, fără a putea dezvolta o strategie, fără a putea avea o contribuție reală la desfășurarea acțiunii.

Despre poker se poate spune că nu este un simplu joc de noroc, ci un joc de abilități. Cea mai importantă dovadă în acest sens: există jucători profesioniști de poker, adică persoane care, pe parcursul a mulți ani, reușesc în mod repetat și susținut să se evidențieze în turnee de poker offline și în competiții de poker online.

Este ca și cum ai câștiga în mod repetat mari premii la loterie sau jackpoturi la sloturi – la limita imposibilului! În jocul de poker, nu doar norocul este important pentru a câștiga. Poți să-ți folosești experiența și abilitățile personale pentru a influența cursul jocului.

Poate nu ai mereu o mână norocoasă, însă contează foarte mult cum o joci, ce pariuri faci și ce semnale transmiți celorlalți jucători. Este un joc foarte personal, nu unul mecanic. Cel mai dinamic joc de noroc, fără îndoială, prin prisma încărcăturii la nivel psihologic. Inteligența emoțională este un mare atu la poker, așa cum în viață ai nevoie de numeroase aptitudini înnăscute și dobândite, dincolo de simplele cunoștințe asimilate în plan educațional.

Turnee de poker la care te poți califica pe platforme online

Dacă jocurile clasice de cazinou sunt fie online, fie offline, jocul de poker combină uneori cele două variante. Este vorba despre turneele de poker organizate în locații fizice, la cel mai înalt nivel, unde calificarea se poate obține inclusiv prin participarea anterioară la competiții pe platforme de poker online.

Mecanismul este simplu de înțeles: în loc să cumperi direct bilet la turneul final, ai posibilitatea de a juca la sateliți de calificare pe internet, care pot să fie de tip freeroll (fără costuri) sau cu diverse buy-in-uri.

Participarea la turnee de poker poate să fie foarte obositoare, căci ai nevoie de atenție maximă la fiecare detaliu. Antrenamentul este foarte relevant în acest caz, jucătorii care înregistrează performanțe petrecând de obicei mult timp prin simularea unor situații de joc și urmărirea înregistrărilor unor jocuri. Ai nevoie astfel de rezistență nu doar psihică, ci și fizică. Sunt permise desigur pauzele în turneele care pot dura foarte mult, dar în astfel de situații distracția nu mai este la un nivel lejer, ci la unul compatibil cu zona profesională a jocului.

Pentru cele mai multe persoane, pokerul rămâne însă o resursă uzuală de divertisment, de accesat simplu, mai ales pe platforme online, în sesiuni de scurtă durată, în spiritul jocului responsabil.

În România, există astfel de website-uri dedicate pokerului online, cu licență pe plan local, unde distracția va fi de fiecare dată 100% legală și în maximă siguranță. În ceea ce privește câștigurile la jocul de poker, acestea trebuie privite drept un extra beneficiu – posibil, dar niciodată la nivel de certitudine. Experiența în sine este cea care contează.

Sursa foto canva.com