coral

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Câmpeanu, au făcut astăzi, 1 septembrie 2021, declaraţii de ultima oră privind noul an şcolar 2021 – 2022. Astfel, unităţile de învăţământ vor funcţiona după două scenarii.

Astfel, după depășirea ratei de infectare de șase cazuri Covid-19 la mia de locuitori nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale, a anunțat ministrul Educației. Noile reguli pentru deschiderea școlilor prevăd aplicarea a două scenarii cu prag la rata de infectare 6/1.000 de locuitori.

Documentul integral, publicat pe edupedu.ro, cu regulile ce trebuie respectate de elevi și profesori odată cu începerea noului an școlar poate fi consultat AICI!

Scenariile după care vor funcţiona unităţile de învăţământ în noul an şcolar

Scenariul 1 este reprezentant de participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 cuprinde:

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

b) participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

În situații justificate de infrastructură și resursele existențe, unitățile de învățământ sau unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea Inspectoratului școlar județean, mai prevede documentul citat.

coral

coral