Parcarea privată a unui complex de business va fi disponibilă pentru şoferii din cartierul Mărăşti, Cluj-Napoca, peste noapte. Conform yeParking, iniţiativa este unică în România.
Există un deficit uriaş de locuri de parcări în cartierul Mărăşti, Cluj-Napoca, iar şoferii rezidenţi blochează deseori trotuare, colţuri de străzi sau alte locuri private, pentru a-şi parca maşinile peste noapte.
În curând, aceştia vor putea să îşi parcheze autoturismele la câteva minute distanţă de blocul în care locuiesc, într-un loc sigur, cu control acces şi la un preţ avantajos. Plata şi accesul se vor putea face foarte simplu, cu un simplu touch, prin aplicaţia yeParking.
Conceptul, denumit „Off-Street Parking”, deja folosit cu succes în multe oraşe europene, are rolul de a ajuta la decongestionarea străzilor adiacente, prin implicarea activă a centrelor business în comunitate.
Proiectul, primul de acest fel în România, este momentan unul pilot, dar ar putea fi implementat în numeroase centre de business din ţară, ale căror parcări stau goale peste noapte.
Avantajele sunt multiple, pentru ambele părţi: şoferii scapă de stresul găsirii unui loc de parcare şi al siguranţei automobilului, iar administratorii clădirilor pot încasa – anual – venituri suplimentare, generând astfel confort pentru întreaga zonă.
„Avem nevoie de mai multe locuri de parcare. Asta este clar. La fel de clar este însă că avem şi spaţiu neexploatat la capacitate maximă. Ne bucurăm că am găsit deschidere din partea Cluj Business Campus de a pilota acest concept, care va fi de real ajutor pentru întreaga comunitate şi ne dorim ca şi alte clădiri de birouri sau parcări comerciale să se alăture iniţiativei”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator yeParking.
În prima etapă, administratorii Cluj Business Campus vor distribui comunităţii 5% din capacitatea de parcare, urmând ca, în funcţie de volumul de cereri, capacitatea să poată fi suplimentată. Parcarea va putea fi accesibilă doar pe timp de noapte, în timpul zilei aceasta fiind rezervată companiilor.