Profesor în sănătate publică la UBB Cluj, Răzvan Cherecheș explică legătura dintre antenele 5G și răspândirea coronavirusului.
Odată cu răspândirea infectării cu coronavirus la nivel global, tot mai mulți oameni au devenit adepții unor teorii ale conspirației prin care să explice pandemia. Una dintre acestea arată că ar exista o legătură directă între antele 5G și COVID-19, întrucât s-a observat că în zonele în care sunt amplasate mai multe antene, s-au raportat mai multe infectări. Profesorul Răzvan Cherecheș arată care este de fapt legătura dintre acestea.
„Nu există nicio conexiune demonstrată între 5G și coronavirus. Ce spun cei care susțin această relație? Faptul că acolo unde există puține antene 5G există și puține infecții cu coronavirus. În mod evident, antenele 5G se instalează acolo unde sun multe telefoane. Unde sunt multe telefoane, sunt mulți oameni, iar unde sunt mulți oameni sunt multe infecții cu coronavirus”, a spus specialistul în sănătate publică.
Profesorul a făcut o paralelă între situația de astăzi și un scenariu asemănător care s-a petrecut în secolul trecut în SUA, unde a fost interzis consumul de înghețată, deoarece se credea că aceasta crește riscul de infectare cu poliomielită.
„Alt argument este că în Wuhan s-au instalat antene 5G înainte de începerea epidemiei. În 1949, în Statele Unite a fost interzis consumul de înghețată, pentru că s-a semnalat creșterea numărului de îmbolnăviri cu poliomielită în paralel cu creșterea consumului de înghețată. Faptul care le unea era de fapt vara, când transmiterea infeciei cu poliovirus avea loc mai mult, era doar o coincidență”, a mai arătat profesorul clujean.