Mihaela Bilic, autoarea cărții „Foamea sufletului”, dă noi sfaturi persoanelor care vor să țină cure de slăbire.
Ea a vorbit despre beneficiile consumului următoarelor alimente: fistic, înghețată și brânză.
Mihaela Bilic: „Fisticul este un aliment foarte concentrat”
Medicul recomandă consumarea a 10 boabe de fistic pe zi. Fisticul este ideal pentru dietă, dar nu trebuie „devorată” toată punga.
„Nu, atenție, e super-concentrat! Fisticul e mai degrabă un super-aliment. Poate fi consumat nu mai mult de zece boabe. Spun asta pentru că zece boabe înseamnă 100 de calorii”, a avertizat medicul.
Mihaela Bilic declară pentru FANATIK că o pungă de 100 de grame de fistic poate conține bugetul de calorii pentru o zi întreagă:
„S-ar putea ca dintr-o pungă de 100 de grame de fistic să fie mâncarea ta pe toată ziua sau bugetul de calorii pe toată ziua. Da, fisticul ține de foame, dar în loc de mâncare. Și atunci nu mai mâncăm altceva dacă vrem să slăbim”,
Mihaela Bilic: Mai ușor cu înghețata
Medicul ne atenționează să fim atenți la consumul de înghețată. Chiar dacă ne poate face fericiți și ne alină când sutem supărați, cantitatea mare de înghețată poate să crească greutatea.
„Categoric există alimente care ne pot face fericiți. La capitolul fericire pe dulce, să zic așa, înghețata e numărul unu în top. E foarte interesant. Nu întâmplător vedem în toate filmele, când sunt persoane triste, fete care plâng, părăsite, abandonate, sărăcuțele stau pe canapea cu cutia de înghețată și se uită la televizor și mănâncă.
Medicul spune că înghețata ne dă o stare de fericire și influențează creierul datorită zahărului.
„Înghețata ne dă o stare de fericire datorită faptului că are o consistență cremoasă și această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier, care n-are legătură cu nutrienții și ne dă o stare de bine. Plus zahărul cu lapte, acest amestec miraculos… Nimeni nu știe să explice de ce. Laptele oricum era răspunzător pentru o stare de liniștire și cu zahărul din înghețată e o rețetă, cum să zic, garanție pentru fericire 100%”.
Ce spune medicul nutriționist despre brânză
Brânza ar fi mai indicată pentru persoanele depresive decât înghețata: „Brânza e un aliment antidepresiv”.
„Apoi, dacă vorbim despre alimentele sărate, e incredibil, dar brânza e un aliment antidepresiv. Și este demonstrat că în compoziția ei există niște aminoacizi, care în momentul în care noi mâncăm brânză cu pâine, nu goală, e o combinație perfectă pentru fericire”.
Însă și brânza este nocivă pentru siluetă:
„Dar nu e indicată pentru siluetă, e foarte interesant că această combinație ne crește nivelul de serotonină. Triptofanul din brânză găsește căile spre creier goale datorită faptului că pâinea este prezentă. Deci se poate merge fără probleme pe pâine cu brânză ” .
Brânza, ca și banana, crește nivelul de serotonină:
„ Apoi, serotonină în mod natural avem în banană. E adevărat că este un fruct care a fost pus la colț, apropo de slăbit. Iată că banana ne dă și stare de fericire și ne dă și energie. Putem să ne ajutăm cu mâncare. În general, împotriva depresiei și anxietății funcționează orice mâncare care îți place, ceva ce mănânci din suflet, fără vinovăție”.