coral

Decorul minimalist este emblematic pentru spaţiile aerisite, în tonuri pământii, care nu se demodează uşor şi servesc unui scop bine definit. Minimalismul nu este doar despre simplitate de dragul simplităţii, ci este şi despre funcţionalitate. Fiecare piesă din amenajare trebuie să aibă un rol bine stabilit, de la decoraţiuni la mobilier.

Iată câteva piese de mobilier must-have pentru o amenajare minimalista:

Măsuţa de cafea

Măsuţa de cafea va deveni foarte uşor o piesă de rezistenţă a camerei de zi, dacă o alegi inspirat. Decorul minimalist este despre simplitate şi funcţionalitate, aşa că nu îţi doreşti o măsuţă de cafea pe care să nu o poţi folosi. Alege un model suficient de încăpător pentru obiectele pe care le vrei la îndemână în living. Poate fi vorba despre şerveţele, un coş cu fructe, lumânări parfumate, cărţi sau reviste.

Aşează măsuţa de cafea fie în fata colţarului pentru living, fie în stânga sau în dreapta acestuia.

Mobilă de bucătărie în tonuri pastelate

Mobilă de bucătărie este esenţială dacă îţi doreşti un spaţiu organizat unde să poţi găti uşor. Desigur, aceasta ocupa mare parte din bucătărie, aşa că aspectul ei va conta în amenajarea finală. Când optezi pentru un decor minimalist, mobilă de bucătărie în tonuri electrice nu îşi va găsi locul. Mai degrabă, mergi pe culori pastelate, delicate, precum bej, gri, albastru deschis sau roz prăfuit, în funcţie de tipul de amenajare dorit.

Poţi completa mobilierul de bucătărie cu un colţar de bucătărie din piele, în aceleaşi tonuri pământii.

Dulapurile moderne

Într-o amenajare minimalista, spaţiile de depozitare sunt esenţiale. O casă aglomerată de obiecte nu se va încadra niciodată într-un decor minimalist, aşa că vei avea nevoie de cât mai multe dulapuri. Optează pentru dulapuri moderne, cu design simplu, în culori precum alb, negru sau crem, în funcţie de paleta de culori aleasă pentru restul casei. Că sisteme de închidere, cauta variante tradiţionale, cu mânere sau variante cu uşi glisante.

Biroul cu design simplu

Un spaţiu de lucru este important în orice casă, fie că îl vei folosi pentru job, proiecte personale, studiu sau chiar pentru jocuri video. Poţi amenaja un birou în living sau în dormitor, dacă nu ai la dispoziţie o cameră liberă pentru această destinaţie. Cauta un birou cu design simplu, în culori precum alb, negru sau gri, fără prea multe inserţii. Aşează-l cât mai aproape de fereastră, poate chiar lângă colţarul din living, ca să te bucuri de multă lumină naturală.

Patul tapiţat sau din lemn

Un pat cu design clasic sau modern, fără multe inserţii sau culori este perfect pentru un decor minimalist. Optează pentru un cadru din lemn dacă doreşti să optezi pentru acest material. Nu te îndrepta spre modele foarte mari, încărcate sau greoaie, ci mai degrabă alege paturi fără tăblie sau cu o tăblie realizată din foarte puţin material.

În cazul în care doreşti un pat tapiţat, pielea ecologică este un material foarte bun. Cauta modelele în tonuri pământii, care nu vor încărca prea tare spaţiul.

Mobila suspendată

Minimalismul este despre cât mai mult spaţiu liber, aşa că mobila suspendată este o super alegere. Bineînţeles, nu se aplică în cazul pieselor de mobilier mari, însă poţi avea o comodă TV suspendată sau rafturi şi etajere de acest tip. Mobila suspendată merge de minune cu colţare pentru living de dimensiuni mari sau cu canapele din piele. Se găsesc uşor, atât în magazinele mari de mobilă, cât şi pe comandă.

Setul de dining

Zona unde serveşti masa este esenţială pentru confortul tău. Alege să aşezi un set de dining cu design simplu în camera de zi, la o distanţă generoasă de colţarul pentru living. Nu trebuie neapărat să optezi pentru un set de mari dimensiuni, ci este de preferat să ţii cont de dimensiunile casei tale.

Foloseşte lista de mai sus pentru a crea o amenajare minimalista fără prea mari bătăi de cap. Optează pentru piese clasice, uşor de integrat în orice cameră, culori pământii şi mult spaţiu de depozitare.

coral

coral