Eclipsa totală va apărea mai întâi de-a lungul coastei mexicane a Pacificului în jurul orei 11:07 a.m. ora locală, apoi va traversa o porţiune din SUA, din Texas până în Maine, şi va ajunge în Canada. De acolo, traiectoria va continua în Texas, traversând mai multe state înainte ca eclipsa să intre în Canada, în sudul statului Ontario. Eclipsa va ieşi din America de Nord continentală în jurul orei 17:16 p.m. ora locală din Newfoundland, Canada.
Aproximativ 31,6 milioane de persoane locuiesc în traiectoria de lipsă totală a soarelui, zona în care luna va obtura complet soarele, potrivit NASA. Calea va avea o lăţime cuprinsă între 108 şi 122 de mile. Alte 150 de milioane de persoane locuiesc pe o rază de 200 de mile de calea de totalitate.
Calea de totalitate include următoarele state: Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire, Maine. De asemenea, mici părţi din Tennessee şi Michigan vor avea parte de eclipsa totală de soare.
În unele zone de-a lungul traseului de totalitate există o probabilitate mai mare de acoperire cu nori care ar putea interfera cu vizionarea eclipsei.
Cei care vor viziona eclipsa de lângă Torreón, Mexic, vor avea parte de cea mai lungă perioadă de timp în care va atinge totalitatea. Acolo, lipsa totală a soarelui va dura 4 minute şi 28 de secunde, potrivit NASA.
După eclipsa din 8 aprilie, următoarea eclipsă totală de Soare care va fi vizibilă din zona apropiată a SUA va avea loc pe 23 august 2044.