coral

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 11:00, Organizația Județeană PSD Cluj a organizat conferința de presă pe tema „Reindustrializarea, prioritate a programului de guvernare PSD”, eveniment desfășurat la sediul Cabinetului Vasile Dîncu, pe Bulevardul Eroilor nr. 6-8, Cluj-Napoca.

coral

La conferință au participat:

  • Vasile Dîncu, europarlamentar și președinte PSD Cluj;
  • Alexandru Cordoș, consilier județean și secretar executiv PSD Cluj, candidat la Senatul României;
  • Răzvan Ciortea, senator și candidat la Camera Deputaților;
  • Remus Lăpușan, prim-vicepreședinte PSD Cluj și candidat la Camera Deputaților;
  • Flaviu Turcu, președintele Asociației pentru Diplomație Tehnologică.
  • Remus Lapusan

    Remus Lapusan

Conferința a abordat subiectul reindustrializării ca element central al programului de guvernare PSD, oferind soluții pentru revitalizarea sectorului industrial din România, creșterea competitivității și susținerea inovării. Invitații au discutat despre nevoia urgentă de modernizare a infrastructurii industriale, investiții în tehnologie și sprijinirea companiilor locale pentru a face față provocărilor economice globale. De asemenea s-au menționat planurile și măsurile de reindustrializare pe termen scurt și mediu ale județului Cluj, strategii pentru modernizarea infrastructurii industriale, digitalizarea proceselor de producție, cît și oportunitățile pentru România în contextul european și global.

Vasile Dancu la conferinta PSD Cluj

Vasile Dancu la conferinta PSD Cluj

Președintele PSD Cluj, Vasile Dîncu, a subliniat importanța unui nou impuls economic pentru Europa și România, menționând:

„Europa, în acest moment, va trebui să facă un nou plan Marshall, un plan de peste 800 de miliarde de euro care să însemne inovație și competitivitate. Principala problemă a Europei în viitor va fi energia. Energia este cel mai important lucru – este de trei ori mai scumpă decât în SUA, iar gazul este de cinci ori mai scump decât în SUA. Din fondul total de inovație, Europa are doar 6%, în timp ce SUA dețin 61%, iar China 17%. Aceasta este o diferență foarte mare, care influențează competiția globală. Sigur, cifrele sunt generale, dar ne interesează. România este integrată în economia europeană. Totuși, în ultimii 30 de ani, ne-am cuplat mai puțin la efortul de a reconstrui o serie de capacități de producție, pornind de la resursele noastre.”

Conferința a fost o oportunitate pentru a pune în lumină prioritățile PSD în ceea ce privește reindustrializarea României și pentru a evidenția rolul pe care această strategie îl va juca în dezvoltarea economiei naționale și creșterea competitivității la nivel european.

coral