coral

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a derulat în perioada 20 – 21 martie 2019 conferința și atelierul de lucru ”Equi-Junior” România în cadrul proiectului intitulat ”Dezvoltarea meseriei de potcovar în România”.

coral

Acestă activitate este finanțată de către Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală și Orientală, și s-a desfășurat cu ajutorul partenerilor ”L’institut de la Maréchalerie, Les Compagnons du Devoir” din Franța și Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Scopul evenimentului este reprezentat de aducerea la cunoștință a importanței unei bune stăpâniri a ”Principiilor biomecanicii membrului la cabaline”.

De asemenea, va avea loc un concurs de prezentări de caz cu scopul de a consolida relația firească dintre medicul veterinar și potcovar, în speranța unei atât de necesare relansări a meseriei de potcovar în țara noastră, cât și a unei mai bune colaborări între cele două bresle.

În 20 martie, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, la ora 15.00, a avut loc un seminar legat de biomecanica membrului la cabaline și a fost susținut de către cei patru speakeri invitați – Dr. Sebastien Caure, Dr. Bruno Baup, Patrick Doffemont și Pierre Paris.

În 21 martie, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate a avut loc un concurs de studii de caz tratate și urmărite de cei 20 de studenți înscriși în proiect și de către cei nouă studenți și elevi veniți din Franța special pentru acest eveniment.

După finalizarea concursului grupul de studenți și formatori au fost primiți la Centrul ecvestru ”Descoperă Natura”, condus de Mugur Pop, pentru o sesiune practică de diagnostic și tratament legată de anomaliile membrelor și ale copitei la cabaline.

Conferința se va încheia în 22 martie cu o excursie a participanților la Salina Turda.

coral