Polidinul a depasit etapa de laborator si pe langa metoda clasica, injectabila, il vom gasi si sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursulet si a unor spray-uri nazale,noteaza Mediafax.
Reprezentantii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino anunta ca reluarea productiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de conceptie romaneasca, a depasit etapa de laborator.
Scopul este ca produsul sa ajunga pe piata de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat si comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populatie.
Capsule, spray nazal si injectabil
„In acest scop, s-a dezvoltat si modernizat procesul de fermentatie bacteriana prin trecerea de la o tehnologie conventionala (placi Roux) la o tehnologie moderna, controlabila (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltata pentru a obtine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursulet (POLIDIN –O) si spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreste ca produsul sa devina mai atractiv pentru un segment cat mai larg de populatie (copii, adulti, varstnici)”, au anuntat reprezentantii institutului.
Citeste si articolul : Raed Arafat, anunt despre vaccinarea populatiei: „Cel care se vaccineaza in primul rand se protejeaza pe el”
Specialistii mai anunta ca vor continua testele clinice astfel incat Polidinul sa fie repus pe piata si sub forma de medicament cu administrare injectabila. Toate activitatile se desfasoara in Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologica din institut in cadrul unui proiect al Ministerului Apararii Nationale.
Polidin, un produs 100% romanesc
Polidinul a aparut ca un concept romanesc de inlocuire a Omnadinului care era utilizat in perioada interbelica.