Scenariile de funcționare a școlilor se decid în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către DSP Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Situația școlilor din județ, centralizată miercuri, 30 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, este următoarea:

–  318  unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 97 de unități de învățământ preuniversitar sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 8 de unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Reamintim că marți seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât că, începând de astăzi, Colegiul Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, va funcționa în scenariul roșu, ca urmare a apariției celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite. 

CITEȘTE ȘI:

Colegiul „George Coșbuc” s-a INCHIS din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.