Se anunță o variație a temperaturilor în țară, cu valori care pot ajunge până la 25 de grade Celsius în unele regiuni. Totuși, după o scădere a temperaturilor în mijlocul săptămânii curente, un masă de aer cald, de origine tropicală, se apropie, aducând cu ea precipitații sub formă de ploi și averse în majoritatea zonelor. Cantitățile de apă pot atinge local valori de 20-30 de litri pe metru pătrat, iar în zonele montane, chiar mai mult. Pe parcurs, nu sunt excluse nici câteva fenomene de natură electrică, cum ar fi tunete și fulgere, în special în ziua de sâmbătă.

În vestul și nordul țării, se anticipă posibilitatea unor ploi în prima parte a săptămânii următoare, în timp ce în sud și est, vremea va rămâne călduroasă și destul de însorită, cu temperaturi maxime cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius.

În ceea ce privește debutul sezonului de iarnă, temperaturile vor începe să scadă de la mijlocul acestei săptămâni. Cu toate acestea, în unele regiuni, temperaturile vor rămâne relativ ridicate pentru luna noiembrie. Se preconizează că precipitațiile sub formă de ploaie s-ar putea face simțite mai mult spre sfârșitul săptămânii, în special în nord și vest.

În ceea ce privește prima ninsoare, aceasta s-ar putea lăsa așteptată până după luna decembrie. Activitatea ciclonică din Atlantic aduce cu sine un curent jet puternic, care face dificilă instaurarea unui climat iernatic în zonele joase ale țării. Meteorologul Simona Căpșună a menționat că luna noiembrie va fi caracterizată de o serie de precipitații, active deja, care vor traversa întreaga țară în fiecare săptămână. Se anticipă că, pe parcursul întregii luni, se va menține o tendință de umiditate crescută.

După mijlocul lunii, este posibil să asistăm la schimbări în circulația atmosferică, situând România într-o zonă mai „caldă” a continentului. Cu toate acestea, evoluția ulterioară a vremii va fi anunțată de meteorologi în viitorul apropiat.