Cea de a doua ediție a Școlii de vară UBB privind evaluarea calității și managementul resurselor de apă în sistemul fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră, DANUBIUS, se defășoară în aceste zile la Sulina, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Școala de vară DANUBIUS este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Știința și Ingineria Mediului și Catedra UNESCO pentru Dezvoltare Durabilă și Schimbări Climatice și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar).

Evenimentul, susținut de Ministerul Educației prin Programul de finanțare destinat activităților extracurriculare, în parteneriat cu Cluster CLEMS și proiect ReCoNnect 2, cu susținerea financiară a S.C.Brinel S.A. și EMERSON, reunește studenți, cadre didactice și cercetători din România și din străinătate și constituie cadrul non-formal ideal de discuții, abordări științifice multidisciplinare, activități practice, toate privind evaluarea calității și managementul resurselor de apă ale sistemului fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră.

coral

Programul se desfășoară până vineri, 12 mai 2023, ultima zi fiind dedicată biodiversității și particularităților Deltei Dunării, urmărite și discutate în zona Pădurii Letea, alături de cercetători ai @Institutului Național de Cercetare „Delta Dunării”.

Detalii complete despre școala de vară DANUBIUS a UBB pot fi consultate accesând link-ul: https://enviro.ubbcluj.ro/scoala-de-vara-danubius/.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.