Fenomenul BattleLab Robotica, aflat la a IX-a ediție, este rezultatul colaborării dintre Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și BEST Cluj-Napoca, care şi-au unit forțele pentru a crea un eveniment unic în Cluj-Napoca, un concurs internaţional de sumo robotic.

coral

Descrisă de participanți ca fiind o sărbătoare a creației, a dăruirii şi a pasiunii, competiția devenită o tradiție în estul Europei va avea loc în data de 11 mai 2019, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice, strada Barițiu, nr. 26.

Tema competiției o reprezintă implementarea de sumo-roboți autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers. Acest concept a apărut la sfârșitul anilor ‘80 în Japonia, ca o încercare de a combina tradiția cu tehnologia. Fenomenul este în continuă creștere, evoluând de la roboțeii îmbrăcați în lemn şi plastic la adevărate demonstrații ale tehnologiilor de ultimă generație.

Ideile inovative, determinarea și ingeniozitatea sunt caracteristici ale studenților de la universitățile cu profil tehnic din România și din lume, care se vor prezenta la linia de start cu propriul robot autonom construit de la zero, cu scopul de a domina ringul de luptă. În cadrul competiției vor participa peste 40 de echipe care au investit atât timp, cât și bani, pentru construirea celor mai puternici roboți.

Sunt așteptați peste 400 de spectatori, dornici să urmărească luptele dintre roboți și să își susțină favoriții. Pentru că publicul este sufletul competiției, fă și tu parte din povestea BattleLab Robotica 2019!

Intrarea este gratuită!

Anul acesta, evenimentul este susținut de companiile partenere: Bosch, Accenture, Telenav, BRD, Stratec, Betfair, TME Polonia, Global Convergence, Napoca Business, Mouser Electronics, Global Convergence.

Mai multe informații despre eveniment și competiție pot fi găsite pe www.battlelab.ro și pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională, nonprofit, în continuă creștere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înțelegere a culturilor şi a societăților, pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate condițiile pentru dezvoltare personală, realizată prin educație complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative şi provocatoare, cum ar fi: traininguri (BEST Training Week), workshopuri, suport în carieră (Jobshop®), competiții inginerești (EBEC Challenge), cursuri academice etc.

În anul 1960 ia ființă, în cadrul Facultății de Mecanică, secția de Inginerie Electrică, care în 1964 devine Facultatea de Inginerie Electrică. După 13 ani de la înființare, în 1977, Facultatea se dezvoltă prin secțiile noi de Electronică, respectiv, Telecomunicații și Automatică și Calculatoare. Armonizarea programelor de studiu cu cele ale unor universităţi de prestigiu pe plan mondial este o preocupare permanentă a comunității academice, manifestată printr-o veritabilă angajare a corpului profesoral în procese de inovare. Misiunea Facultății de Inginerie Electrică din Cluj-Napoca este realizarea la un înalt nivel de calitate a învățământului şi cercetării științifice, în domeniile Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Științe Inginerești Aplicate, Inginerie şi Management, în context național şi internaţional, răspunzând necesității de dezvoltare intelectuală, profesională şi socială a individului şi de progres a societății românești.

coral

coral