coral

Candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram a venit cu o propunere de politică publică prin care să fie finanțată introducerea mâncărurilor sănătoase și autohtone în cadrul festivalurilor stradale de profil. În acest fel, candidatul propus de PMP intenționează să confere beneficii multiple simultan prin această mișcare. Astfel, acest proiect se dorește să aducă preparatele cu specific local de tipul “slow food” mai aproape de clujeni, susținând alegerea unui regim alimentar sănătos, ca stil de viață, și promovând, în același timp, produsele tradiționale regiunii noastre.

coral

Candidatul PMP este preocupat de domeniul ecologiei în care și activează, și susține consumul responsabil atunci când vine vorba de hrana de toate zilele. Planul său este să transforme municipiul Cluj-Napoca într-un oraş verde, iar acest lucru trebuie să aibă impact inclusiv în ceea ce înseamnă festivaluri locale. Se doreşte promovarea alternativelor sănătoase, atât când vine vorba de mediul de viaţă, dar şi de consumul alimentar.

Un astfel de proiect ar putea avea un impact puternic în economia locală, prin promovarea preparatelor locale la festivalurile de tipul „street food”, care au câştigat atât de multă popularitate şi în ţara noastră în ultima perioadă. În acest fel, producătorii locali ar avea șansa să se remarce și să-și facă cât mai cunoscute produsele, iar clujenii ar avea de ales între variante sănătoase de preparate la festivalurile culinare stradale. Acest lucru se întâmplă deja în orașele care și-au câștigat titlul de „orășel verzi”, alegând să găzduiască evenimente de „street food ecologic” în locul produselor de “fast-food” pe care le găsim, de obicei, la tarabele de mâncare în cadrul evenimentelor organizate de orașul nostru.

Şi-ar dori locuitorii orașului Cluj-Napoca adoptarea unei politici publice care să finanțeze şi şă susţină introducerea comercializării unor mâncăruri și a unor produse sănătoase, cu specific local, la evenimentele stradale locale?

coral