coral

Dacă mai era nevoie, Covid-19 ne-a arătat încă o data că nu iartă pe nimeni, indiferent de vârstă. O spun cu durere medicii în ale căror brațe se sting tot mai des tineri, care nu reușesc să învingă boala.

Și numele dirijorului Răzvan Metea apare de acum pe lista tot mai lungă a deceselor. Avea doar 43 de ani, și era extrem de apreciat. După săptămâni întregi petrecute în spital, trupul său a cedat.

Răzvan Metea a ajuns la spital în luna februarie și după o săptămână a fost transferat la terapie intensiva. A dat semne că își revine, iar medicii și cei care îl cunoșteau au sperat că se vă întoarce sănătos acasă. Au apărut însă complicații, a intrat în comă și nu a mai putut fi salvat. S-a stins la Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.

Medic ATI, Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca: ″A fost conectat la ECMO, plămâni afectați 95%, am încercat să facem tot posibilul, starea s-a agravat rapid. Din păcate, Covidul nu iartă pe nimeni″⁣.

Mama artistului a fost cea care i-a anunțat dispariția într-o postare pe Facebook.

Cristian Bence-Muk, Conf. Dr. Academia de Muzică „ Gheorghe Dima” Cluj-Napoca: ″A fost extrem de iubit de studenții modulului de muzică ușoară. Este un gol și o pierdere de nedescris. Nu știu cum acest gol o să fie umplut de altcineva″⁣.

Cu peste 18 ani de experientă, Răzvan Metea a fost dirijorul Orchestrei Simfonice a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și fondatorul Bigg Dimm A’Band. Apropiații sunt devastați de acest final tulburător.

Elena Chircev, decanul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca: ″Răzvan chiar este de neînlocuit. Mulți spun că e o simplă răceală, dar uite că nu e așa”.

Asemeni lui Ravăn Metea, pe paturile de la terapie intensiva au ajuns, în ultima perioadă, sute de tineri. Este și cazul unui bărbat care de mai bine de 30 de zile este în ATI ROL 2.

Asistentă medicală, Spitalul Militar Central București: ″A fost intubat de două ori, detubat, a fost pronap, ceea ce este foarte grav pentru un pacient din terapie intensivă, dar se vă face bine. Din tot sufletul ne dorim să se facă bine. Și el luptă alături de noi″⁣.

Aceeași luptă continuă este și în secția ATI Covid a Spitalului Universitar.

Liliana Curea, reporter Pro TV: ″Este ora 21:00 și tura de noapte a început în secția de ATI Covid a Spitalului Universitar cu o urgență. Starea unei paciente internată în alta secție s a agravat și are acum nevoie de ventilație mecanică non invazivă. Sunt 26 de locuri ATI aici, toate sunt ocupate″⁣.

Irina Iordan, asistentă Covid Spitalul Universitar București: ″Impactul emoțional este foarte mare și pentru noi pentru că ei suferă destul de mult. Sunt pacienți care ne recunsc după voce, după ochi. Au fost foarte mulți tineri. Fără să vrei te legi de astfel de oameni și dorința ta cea mai mare este să-i scoți din patul ăla. Uneori reușim, alte ori nu. Dar ne pare rău pentru fiecare în parte″⁣.

În secțiile de terapie intensiva sunt acum 1.391 de bolnavi. De la începutul pandemiei, peste 27.000 de persoane diagnosticate cu infecție Covid-19 s-au stins.

coral

coral