Continuăm investițiile pentru modernizarea infrastructurii educaționale.  Cererea de finanțare pentru proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda” este în curs de evaluare.

Această cerere a fost depusă în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

În cadrul acestui proiect, instituțiile de învățământ din Municipiul Turda vor beneficia de o finanțare totală în valoare de 13.341.050,57 lei fără TVA, pentru achiziționarea de echipamente TIC moderne, mobilier nou și materiale didactice, educaționale și sportive. Toate instituțiile de învățământ din Turda sunt beneficiare, cu excepția Colegiului „Emil Negruțiu” Turda, care va beneficia de același tip de finanțare într-un apel de proiecte special dedicat liceelor cu profil agricol.

Instituțiile beneficiare , în cadrul cărora sunt înscriși peste 7000 de elevi și în care activează peste 400 de cadre didactice, sunt următoarele: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic Turda, Grădinița cu program prelungit „Căsuța Piticilor”, Grădinița cu program prelungit „Dr. Ion Rațiu”, Grădinița cu program prelungit „Poiana cu Castani”, Grădinița cu program prelungit „Prichindelul Isteț”, Grădinița cu program prelungit „Sfânta Maria”, Liceul Teoretic „Josika Miklos”, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Horea Cloșca și Crișan”, Școala Gimnazială „Ioan Opriș”, Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” și Școala Profesională Poiana Turda.

Prezentul proiect vizează 3 tipuri de investiții:

  • Digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar,
  • Infrastructură școlară
  • Dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii educaționale din Municipiul Turda în vederea creșterii calității și diversificării ofertei educaționale, prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente performante, resurse educaționale deschise optime, adaptate nivelului elevilor, asigurarea accesului la biblioteca virtuală și dezvoltarea sistemului digital de educație.

Proiect Turda

coral

Proiect Turda

Obiectivele specifice ale proiectului constau în:

  1. Transformarea digitală a 2 unități de învățământ profesional și tehnic din Municipiul Turda și facilitarea învățării online până la finalul lunii septembrie 2023.
  2. Echiparea atelierelor de practică din 2 unități de învățământ tehnic și profesional din Municipiul Turda până la finalul lunii septembrie 2023
  3. Asigurarea până la finalul lunii decembrie 2024 a infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru 15 unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate.
  4. Asigurarea până la finalul lunii iunie 2024 a dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare la nivelul a 15 unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda.

Rezultate așteptate:

Denumirea indicatorului de rezultat Nr. unități
Nr. laboratoare de informatică din unități de învățământ primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dotate cu echipamente 8
Nr. laboratoare de informatică din unități de învățământ IPT 2
Nr. laboratoarele de informatică din unități de învățământ de nivel preșcolar (grădinițe) dotate cu echipamente 5
Nr. săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile, dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual 206
Nr. săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile, dotate cu mobilier și materiale didactice 199
Nr. laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, dintre care: 15
Nr. laboratoare de fizică: 3
Nr. laboratoare de chimie: 2
Nr. laboratoare de biologie: 4
Nr. laboratoare multidisciplinare: 6
Nr. laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar dotate cu echipamente digitale, dintre care: 14
Nr. laboratoare de fizică: 3
Nr. laboratoare de chimie: 2
Nr. laboratoare de biologie: 4
Nr. laboratoare multidisciplinare: 5
Nr. cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale. 32
Nr. cabinete școlare: 9
Nr. cabinete de asistență psihopedagogică: 11
Nr. săli de sport: 12
Nr. ateliere de practică dotate IPT cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv componenta digitală 2