Având în vedere tradiția sacrificării mieilor în perioada sărbătorilor pascale, lucrătorii Serviciul Public Administrare Pieţe şi Obor, din cadrul Primăriei Turda, au întreprins demersurile necesare pentru autorizarea temporară a punctului de sacrificare a tineretului ovin/caprin din Oborul Turda-Nouă, care îndeplinește condiţiile de siguranţă şi igienă impuse de Direcţia Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor Cluj.
Având în vedere impactul pe care îl are Pesta Porcină Africană asupra efectivelor de animale, cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an, tineretul ovin/caprin se va vinde doar sacrificat în punctul de sacrificare autorizat sanitar-veterinar din incinta Oborului Turda-Nouă, nefiind permisă vânzarea către clienți a tineretului ovin/caprin în stare vie.
Activitatea de sacrificare a tineretului ovin/caprin se va desfăşura în punctul de sacrificare din incinta Oborului Turda-Nouă, cu intrare de pe strada Alexandru Ioan-Cuza, după următorul program:
• 19 și 20 aprilie 2019, între orele 08.00 – 13:00;
• 26 și 27 aprilie 2019, între orele 08.00 – 13:00.